Vår historie

Bergen var i mange år sentrum for import og salg av kornvarer i Norge. Dermed var det også naturlig å etablere kornmøller rundt Bergen. Da møller på den tiden var avhengig av vannkraft - startet letingen etter gode fossefall tidlig i 1860.  

Tøsse Mølle ble etablert i 1866. Da klarte Løytnant Wollert Ludvig Hille å sikre store vannrettigheter på Osterøy. Dermed var grunnlaget for å kunne starte en kornmølle på Tyssebotnen.  

Allerede i 1906 begynte Tøsse Mølle å produsere havregryn. Gjennom flere generasjoner er kunnskapen videreutviklet, og idag produseres håndverks-havregryn av ypperste kvalitet. Havregrynene fra Tøsse Mølle var markedsledende under merket BJØRN Havregryn frem til 1995.  Da overtok Orkla merket BJØRN og flyttet produksjonen til Moss. 

Fra 1998 startet Tøsse Mølle opp produksjon av havregryn igjen - nå under merket TØSSE Havregryn - med samme produksjonsmetode som for Bjørn. Denne gode smaken - som hele Norge har elsket i generasjoner - finner du nå under Tøsse merket.   

Tøsse Mølle er en ren havremølle som har spesialbygget maskiner for å kunne lage de beste havregrynene på en skånsom måte.  Andre møller benytter en industriell metode med fokus på effektivitet og volum - som kan gå ut over smak og kvalitet.   

Tøsse Mølle har spesialisert seg på å produsere havregryn skånsomt etter en håndverksmodell som er etablert over fem generasjoner.  

Gjennom fire store etasjer og 7.000 kvadratmeter, går havren fra siloene gjennom rensing, sortering, skalling, polering, tørking, kutting, damping, valsing, kjøling - før de ferdige havregrynene blir pakket og levert kunden. 

Vi garanterer at du blir fornøyd med Tøsse havregryn.   


Med vennlig hilsen,

Havreteamet på Tøsse Mølle

.