Åpent hverdager fra kl 07:00 - 15:00 

HÅNDVERKS-HAVREGRYN FRA TØSSE MØLLE

Tøsse havregryn er ekte håndverks-havregryn - laget av norsk kvalitetshavre. Gjennom en skånsom produksjonsprosess blir havren til velsmakende havregryn - av ypperste kvalitet.    

Vi benytter en unik tørkeprosess. Det er en stedsbygget tørke over fire etasjer. Havren blir tørket skånsomt, og gir en god smak og et godt næringsinnhold.   

Vi sender en kartong med store, lettkokte eller en miks med våre havregryn hjem til deg - med fri frakt. Bare VIPPS 400,- til 731132 og send en email til post@tossemolle.no med adresse og mobilnummer.    

Tøsse Mølle produserer bare havre produkter, og siden havre er naturlig fri for gluten - er vi Norges 'reneste' havremølle. Vår fokus er kvalitet og smak - ikke kvantitet. Dette har vi gjort siden 1866. 

Prøv Tøsse Havregryn - du bli garantert fornøyd! 

 • Norsk havre av beste kvalitet
 • Laget etter gammel oppskrift
 • Spesielt god smak og næringsrike
 • 100% fullkorn og naturlig glutenfri
 • Senker kolesterolet 

DAMPVALSET HAVREFÔR

Dampvalset havrefôr er laget av norsk mathavre av beste kvalitet. Havren er varmet opp til over 100 grader i neste en time  - før den blir valset og nedkjølt. 

Den spesielle varmebehandlingen gir Dampvalset havre et særs høyt energi - og proteininnhold. I tillegg et godt næringsopptak og nærmest ubegrenset holdbarhet. Sammenlignet med vanlig havre har Dampvalset havre helt unike egenskaper;

 • Forverdi på over 120
 • Dampvalset havre har betydelig høyere energi- (FEm) og proteinverdi (AAT)
  - Energi-innholdet viser 1,2 FEm mot 0,98
  - Proteinverdien viser 109 AAT mot 67
 • Fordøyelseskoeffisienten for fiber/rå-trevler (CF) er vesentlig høyere for dampvalset havre, som betyr at fiberen er lettere fordøyelig enn hos vanlig havre
 • Varmebehandlingen gjør at dampvalset havre ikke harskner - nesten ubegrenset holdbarhet

Det er dokumentert at dampvalset havrefor øker melkeproduksjon hos kyr, at travhester får mer energi, sauer får mer energi under parring og amming. Kalver klarer å ta opp mer næring av dampvalset havre.      

Tøsse Mølle har også havreskall - som kommer fra produksjonen av havre. Havreskall har mye fiber. Mange bønder har god erfaring med å blande havreskall inn i grovfôret - for å øke fiberinnholdet. 

Vi tar imot bestillinger på post@tossemolle.no !     

Hør om Tøsse Mølle på NRK lokalen

SPESIALIST PÅ HAVREGRYN

Gjennom fem generasjoner har vi drevet med produksjon av havre, og vi har utviklet en solid erfaring og kunnskap for å sikre best mulig kvalitet. Vi vet hvordan gode havregryn lages - og vi bruker alltid de beste råvarene - fra Norge. Maskinene er håndplukket for å få en skånsom produksjonsprosess.  

Den gode smaken, som kjennetegner Tøsse havregryn, kommer bl.a. fra den unike tørkeprosessen. Tørken er spesiallaget for Tøsse Mølle - og gir havren en spesielt god aroma og tar vare på næringen i havren. Tørken går over tre etasjer - og gjennom en langsom tørkeprosess - kommer den gode smaken.

Vi garanterer at du blir fornøyd med Tøsse havregryn !!!         


TØSSE HAVREGRYN ER 100% FULLKORN, NATURLIG GLUTENFRI OG ER KOLESTROL SENKENDE  

Havre er fri for gluten. På Tøsse Mølle produseres bare havre produkter, og derfor er Tøsse havregryn naturlig fri for gluten. Havre inneholder også betaglukan som er kolestrol senkende. 

FÅ EN GOD START PÅ DAGEN MED TØSSE HAVREGRYN

Lag din egen frokostblanding med havregryn som basis tilsatt solsikkefrø, linfrø, gresskarkjerner, rosiner, tranebær, melk - alt etter smak. Havregryn gjør at du får mer energi, den regulerer magen og du blir ikke så sulten til lunsj.  

TØSSE MØLLE LIGGER FLOTT TIL VED OSTERFJORDEN

Tøsse Mølle er et kjent landemerke for Tysse bygda, og det har vært mølledrift helt tilbake til 1866. Med egen dypvannskai er det god adkomst for store båter. Store trailere er også ofte å se ved møllen.    

Følg smaken

Kjøp gjerne noen poser i butikken, eller ta turen innom den flotte havremøllen på Osterøy. Vi vil gjerne servere deg våre gode og næringsrike havregryn.
 

.