Vår historie
Bergen var i mange år sentrum for handel av kornvarer i Norge. Dermed var det naturlig å etablere kornmøller rundt Bergen. Møller var på den tiden avhengig av vannkraft - og letingen etter gode fossefall startet rundt 1860 åra.
Tøsse Mølle ble etablert i 1866. Da klarte Løytnant Wollert Ludvig Hille å sikre store vannrettigheter på Osterøy. Dermed var grunnlaget for å kunne starte en kornmølle på Tyssebotnen lagt.
Allerede i 1906 begynte Tøsse Mølle å produsere havregryn. Gjennom flere generasjoner er kunnskapen videreutviklet, og idag produseres håndverks-havregryn av ypperste kvalitet. Havregrynene fra Tøsse Mølle var markedsledende under merket BJØRN Havregryn frem til 1995. Da overtok Orkla merket BJØRN og flyttet produksjonen til Moss.
Fra 1998 startet Tøsse Mølle opp produksjon av havregryn igjen - nå under merket TØSSE Havregryn - med samme produksjonsmetode som for Bjørn. Denne gode nøtteaktige smaken - som hele Norge har elsket i generasjoner - finner du nå under Tøsse merket.
Tøsse Mølle er Norges eneste 'rene' havremølle. Her produseres bare havre produkter. Bygningen og maskiner er valgt for å kunne produsere havre produkter av ypperste kvalitet. Havren kommer heller ikke i kontakt med andre kornsorter som inneholder bl.a. gluten. Andre møller er industrielle og produserer alle typer korn. Fokus er ofte volum, effektivitet og kostnader - noe som går ut over kvalitet og smak.
Gjennom fire store etasjer og 7.000 kvadratmeter, går havren fra siloene gjennom rensing, sortering, skalling, polering, tørking, kutting, damping, valsing, kjøling - før de ferdige havregrynene blir pakket og levert kunden.
Vi garanterer at du blir fornøyd med Tøsse havregryn.

.